Drożdże i pleśnie
Drożdże są zdolne do wzrostu w żywności o niskiej kwasowości (pH 5,0 lub niższej), zawierającej cukry, kwasy organiczne oraz inne źródła węgla. Podczas wzrostu drożdże wykorzystują niektóre składniki żywności, wytwarzając końcowe produkty metabolizmu. Proces ten powoduje powstawanie fizycznych, chemicznych, oraz sensorycznych zmian w żywności, w wyniku czego następuje jej zepsucie. Obecność drożdży w produktach żywnościowych często objawia się wzrostem powierzchniowym, jak na przykład w serach lub mięsie, fermentacją cukrów w napojach oraz w produktach półpłynnych, takich jak syropy lub dżemy.
Dodaj do wyborów
Potrzebujesz więcej informacji
Oferta uzupełniająca:
http://www.biomerieux-industry.com/food/automated-quality-indicators-enumeration-tempo
http://www.biomerieux-industry.com/food/quality-indicators-enumeration-conventional-media
http://www.biomerieux-industry.com/food/chemunex-flow-cytometry-analysers
http://www.biomerieux-industry.com/food/microbial-detection-bactalert
http://www.biomerieux-industry.com/food/quality-indicators-enumeration-conventional-media
http://www.biomerieux-industry.com/food/chemunex-flow-cytometry-analysers
http://www.biomerieux-industry.com/food/microbial-detection-bactalert