• Rozwiązania VIDAS® do Wykrywania Salmonelli

Rozwiązania VIDAS® do Wykrywania Salmonelli

Automatyczny System do Wykrywania Patogenów Żywności

Dodaj do wyborów

Potrzebujesz więcej informacji

VIDAS® SPT

Rozwiązanie Next Day do wykrywania Salmonelli

VIDAS® UP Salmonella to rozwiązanie opracowane do wykrywania Salmonelli w żywności, charakteryzujące  się bardzo dobrą wiarygodnością.

Test VIDAS® UP Salmonella  dzięki połączeniu najnowszej technologii rekombinowanego białka faga oraz prostoty obsługi systemu VIDAS®, zapewnia pewność wyników.

Ten innowacyjny, szybki oraz ekonomiczny system, zwalidowany również dla próbek o masie 375 g, umożliwia uzyskanie wyników w czasie krótszym niż 19 godzin, dzięki czemu możliwe jest podejmowanie szybkich działań korygujących w przypadku wykrycia zakażenia.

Zalety testu VIDAS® SPT

Szybka metoda badań: możliwość uzyskania wyników w czasie krótszym niż 19 godzin

  • Szybsze zwolnienie produktów
  • Poprawa zarządzania magazynowego
  • Szybkie informowanie klientów wewnętrznych i zewnętrznych
  • Poprawa skuteczności działań korygujących oraz CIP, w przypadku uzyskania wyników dodatnich

Prosta metoda badań

  • Zminimalizowanie czynności manualnych: wymagane tylko jedno namnażanie w zbuforowanej wodzie peptonowej
  • Zwiększenie elastyczności pracy: czas inkubacji od 18 do 24 godzin

Metoda badań zwalidowana według ISO i AOAC

 

VIDAS® SLM

VIDAS® SLM to proste i elastyczne rozwiązanie do wykrywania Salmonelli w żywności.

Ten test pojedynczej dawki składa się z paska testowego, zawierającego gotowe do użycia odczynniki oraz z Nośnika Fazy Stałej (ang. SFR)  opłaszczonego specyficznymi przeciwciałami.  
Rozwiązanie, w którym wyniki uzyskiwane są  w czasie krótszym niż 48 godzin, spełni każde, Twoje oczekiwania.

Dlaczego należy wybrać test VIDAS® SLM?

Elastyczność pracy : dwa, różne protokoły badań, spełniające Twoje potrzeby

  • Protokół z podwójną ścieżką namnażania, z wykorzystaniem bulionów stosowanych w referencyjnej metodzie badań
  • Protokół Easy Salmonella z namnażaniem w jednym bulionie, zaprojektowany w celu lepszego namnażania Salmonelli oraz ograniczenia wzrostu mikroflory towarzyszącej

Szybkość  : wyniki uzyskiwane są w czasie 48 godzin, z uwzględnieniem czasu namnażania
Wiarygodność: międzynarodowe walidacje

 

Uznana technologia do wykrywania patogenów żywności

Oparty na technice ELFA (ang. Enzyme Linked Fluorescent Assay) system VIDAS automatycznie wykonuje wszystkie etapy badań. System zapewnia automatyzację procesu, od wstawienia próbek do systemu, do uzyskania wyników, gotowe zestawy odczynników, minimalizację czynności manualnych, pewność i obiektywność wyników, oraz pełne monitorowanie procesu.

VIDAS® UP Salmonella

   Specyfikacje testu VIDAS UP Salmonella
Wykrywany mikroorganzim Salmonella spp.
Podłoże do namnażania Zbuforowana Woda Peptonowa + suplement
Całkowity czas namnażania od 18 do 24 godzin
Czas  trwania analizy w systemie VIDAS® 48 minut

 

 

 

 

 

 

 

VIDAS® SLM

 

Salmonella

Easy Salmonella

Wykrywany mikroorganizm

Salmonella spp.

Salmonella spp.

Podłoże do przed-namnażania

Zależnie od wymagań (buliony do namnażania według ISO, FDA lub USDA/FSIS)

Zależnie od wymagań (buliony do namnażania według ISO, FDA lub USDA/FSIS)

Podłoże do namnażania

Zależnie do wymagań: 
buliony do wstępnego namnażania według ISO, FDA lub USDA/FSIS
+ bulion namnażania M

Bulion Salmonella Xpress 2

Całkowity czas namnażania

od 38 do 48 godzin

od 38 do 48 godzin

Czas trwania analizy w systemie VIDAS

45 minut

45 minut

 

Międzynarodowe walidacje

  ISO 16140 AOAC International
VIDAS® UP Salmonella

AFNOR BIO-12/32-10/11

Wszystkie produkty żywnościowe, pasze, próbki środowiskowe, wybrane rodzaje żywności – próbki o masie od 50 g do 375g,  próbki z produkcji pierwotnej

Official Method 2013.01

Różne rodzaje żywności, wybrane rodzaje żywności  - próbki o masie 375g, wymazy z tuszek kurczaków,  próbki środowiskowe

VIDAS® Salmonella

AFNOR BIO-12/01-04/94

Wszystkie rodzaje żywności oraz pasze

Official Method 2004.03
and 996.08

Różne rodzaje żywności

VIDAS® Easy Salmonella

AFNOR BIO-12/16-09/05

Wszystkie rodzaje żywności, pasze oraz próbki środowiskowe

Official Method 2011.03

Różne rodzaje żywności oraz próbki środowiskowe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pioneering diagnostics