• VIDAS® Campylobacter

VIDAS® Campylobacter

Automatyczny System do Wykrywania Patogenów Żywności

  • Wystandaryzowana metoda do wykrywania Campylobacter
  • Szybkie wykrywanie
  • Uznana technologia
 
Dodaj do wyborów

Potrzebujesz więcej informacji

 
Test VIDAS® CAM umożliwia szybkie wykrywanie Campylobacter w żywności.

Test VIDAS®CAM do wykrywania Campylobacter

Test VIDAS CAM należy do serii 48 godzinnych testów. Jest testem pojedynczej dawki, składającym się z paska, zawierającego gotowe do użycia odczynniki, oraz z Nośnika Fazy Stałej (ang. SPR), opłaszczonego specyficznymi przeciwciałami. Test umożliwia uzyskanie wyników w czasie krótszym niż 48 godzin.

Dlaczego należy wybrać test VIDAS® CAM  ?

  • Proste rozwiązanie: tylko jedno namnażanie w bulionie CampyFood (CFB)
  • Wystandaryzowane warunki inkubacji: generator atmosfery mikroaerofilnej bezpośrednio umieszczony w worku do namnażania, innowacyjny Combibag, zapewniają najlepsze warunki do wzrostu Campylobacter podczas inkubacji.
  • Szybka metoda badań: czas do uzyskania wyniku -  48 godzin włączając czas namnażania
  • Pewność wyników

Uznana technologia do wykrywania patogenów żywności

Oparty na technice ELFA (Enzyme Linked Fluorescent Assay) system VIDAS®, wykonuje wszystkie etapy badań. System zapewnia automatyzację procesu, od wstawienia próbek do aparatu do uzyskania wyników, gotowe zestawy odczynników, minimalizację czynności manualnych, pewność i obiektywność wyników, oraz pełne monitorowanie próbki.

Specyfikacja testu VIDAS® CAM

Wykrywany mikroorganizm Campylobacter spp.
Podłoże do namnażania Bulion CampyFood (CFB)
Czas namnażania 44 - 52 godziny
Czas trwania analizy w systemie VIDAS® 70 minut

 

Międzynarodowe walidacje testu VIDAS CAM

ISO 16140 AFNOR BIO-12/29-05/10
Produkty mięsne oraz próbki ze środowiska produkcji
AOAC International Performance Tested Method #051201
Wymazy z tuszek kurczaków, z tuszek indyka pobierane gąbką, surowe mleko, surowe piersi z kurczaka, nuggetsy z kurczaka

 

Pioneering diagnostics