• VIDAS® UP ECPT
  • VIDAS® UP ECPT

VIDAS® UP ECPT

Automatyczny System do Wykrywania Patogenów w Żywności

  • Wykrywanie w czasie krótszym niż 24 godziny
  • Najnowsza technologia wykorzystująca fagi
  • Pełne monitorowanie danych
Dodaj do wyborów

Potrzebujesz więcej informacji

Metoda VIDAS UP E. coli O157 (włączając H7) umożliwia uzyskanie wyników w czasie krótszym niż 8 godzin, to najszybsza metoda badań, opracowana do wykrywania tego mikroorganizmu.
 

VIDAS UP® wykrywanie E. coli O157 (włączając H7)

Oferowane rozwiązanie to połączenie najnowszej technologii rekombinowanego białka faga oraz prostoty obsługi systemu VIDAS. 
Niezwykła czułość i specyficzność zwiększy wydajność Twojego laboratorium oraz zminimalizuje straty finansowe, często powodowane przez wyniki fałszywie dodatnie.

 

Zalety rozwiązania VIDAS® UP ECPT

  • Pewność: mniejsze ryzyko strat finansowych związanych z wynikami fałszywie dodatnimi
  • Szybsze działania korygujące: skrócenie czasu uzyskania wyniku umożliwia podejmowanie szybkich decyzji
  • Wydajność: tylko jeden bulion do namnażania, zmniejszone koszty robocizny, nie jest wymagane specjalistyczne szkolenie
  • Elastyczność: szeroki zakres czasu inkubacji: od 7 do 24 godzin
  • Bezpieczeństwo:  poprawienie planu pobierania próbek, dzięki czemu ryzyko wystąpienia Escherichia coli O157 (włączając H7) jest lepiej kontrolowane
  • Bardzo dobra wiarygodność: rekombinowane białko faga umożliwia wykrywanie bardzo niskich poziomów zakażeń w próbkach o masie od 25 g do 375 g
  • Wydajność produkcyjna: produkty mogą być zwolnione na rynek wcześniej

Uznana technologia do wykrywania patogenów występujących w żywności

Oparty na technice ELFA (ang. Enzyme Linked Fluorescent Assay) system VIDAS automatycznie wykonuje wszystkie etapy badań. System zapewnia automatyzację procesu, od wstawienia próbek do aparatu, do uzyskania wyników, gotowe zestawy odczynników, minimalizację czynności manualnych, pewność i obiektywność wyników, oraz pełne monitorowanie próbki.

 Specyfikacja testu VIDAS ECPT
Wykrywany mikroorganizm E. coli O157 (właczając H7)
Podłoże do namnażania Zbuforowana Woda peptonowa  + suplement dla wybranych matryc
Całkowity czas inkubacji Od 7 do 24 godzin dla surowego mięsa, od 15 do 24 godzin dla pozostałych matryc
Czas trwania analizy w systemie VIDAS 50 minut

 

DODATKOWE OPCJE I AKCESORIA

Heat & Go

System grzewczy umożliwiający równoczesne ogrzewanie 12 pasków testowych, pozwala uprościć protokoły badań systemu VIDAS.

Międzynarodowe walidacje testu VIDAS UP ECPT

ISO 16140 AFNOR BIO-12/25-05/09
Wszystkie produkty żywnościowe i próbki środowiskowe.
AOAC International Performance Tested Method #060903
Próbki surowej i trymowanej wołowiny, wody irygacyjnej, surowych warzyw o masie 25g, 75g i 375g.

 

Pioneering diagnostics