Potrzebujesz więcej informacji
Rozwiązania do wykrywania Cronobacter
kliknij tutal aby poznać naszą ofertę vvvvvvv
Potrzebujesz więcej informacji
W podejściu kompleksowym dotyczącym jakości produkcji żywności, z uwzględnieniem planów HACCP i procedur oceny ryzyka, podkreśla się znaczenie wskaźników jakości, takich jak ogólna liczba drobnoustrojów, bakterie z grupy coli, Escherichia coli i Enterobacteriaceae, w monitorowaniu stanu sanitarnego żywności i jej jakości handlowej.
Ocena ilościowa Enterobacteriaceae to kluczowy wskaźnik higieny, zawarty w Rozporządzeniu Komisji Europejskiej EC 2073/2005, dotyczący mikrobiologicznych kryteriów żywności.
W Rodzinie Enterobacteriaceae znajdują się ważne mikroorganizmy, powodujące zepsucia żywności oraz patogeny takie jak Salmonella spp., Shigella spp.
Oferta uzupełniająca:
http://www.biomerieux-industry.com/food/cronobacter-chromogenic-media