Potrzebujesz więcej informacji
Automatyczny System do Wykrywania Patogenów Żywności
Potrzebujesz więcej informacji
VIDAS® UP Salmonella to rozwiązanie opracowane do wykrywania Salmonelli w żywności, charakteryzujące się bardzo dobrą wiarygodnością.
Test VIDAS® UP Salmonella dzięki połączeniu najnowszej technologii rekombinowanego białka faga oraz prostoty obsługi systemu VIDAS®, zapewnia pewność wyników.
Ten innowacyjny, szybki oraz ekonomiczny system, zwalidowany również dla próbek o masie 375 g, umożliwia uzyskanie wyników w czasie krótszym niż 19 godzin, dzięki czemu możliwe jest podejmowanie szybkich działań korygujących w przypadku wykrycia zakażenia.
Szybka metoda badań: możliwość uzyskania wyników w czasie krótszym niż 19 godzin
Prosta metoda badań
Metoda badań zwalidowana według ISO i AOAC
VIDAS® SLM to proste i elastyczne rozwiązanie do wykrywania Salmonelli w żywności.
Ten test pojedynczej dawki składa się z paska testowego, zawierającego gotowe do użycia odczynniki oraz z Nośnika Fazy Stałej (ang. SFR) opłaszczonego specyficznymi przeciwciałami.
Rozwiązanie, w którym wyniki uzyskiwane są w czasie krótszym niż 48 godzin, spełni każde, Twoje oczekiwania.
Elastyczność pracy : dwa, różne protokoły badań, spełniające Twoje potrzeby
Szybkość : wyniki uzyskiwane są w czasie 48 godzin, z uwzględnieniem czasu namnażania
Wiarygodność: międzynarodowe walidacje
Oparty na technice ELFA (ang. Enzyme Linked Fluorescent Assay) system VIDAS automatycznie wykonuje wszystkie etapy badań. System zapewnia automatyzację procesu, od wstawienia próbek do systemu, do uzyskania wyników, gotowe zestawy odczynników, minimalizację czynności manualnych, pewność i obiektywność wyników, oraz pełne monitorowanie procesu.
Specyfikacje testu VIDAS UP Salmonella | |
Wykrywany mikroorganzim | Salmonella spp. |
Podłoże do namnażania | Zbuforowana Woda Peptonowa + suplement |
Całkowity czas namnażania | od 18 do 24 godzin |
Czas trwania analizy w systemie VIDAS® | 48 minut |
|
Salmonella |
Easy Salmonella |
Wykrywany mikroorganizm |
Salmonella spp. |
Salmonella spp. |
Podłoże do przed-namnażania |
Zależnie od wymagań (buliony do namnażania według ISO, FDA lub USDA/FSIS) |
Zależnie od wymagań (buliony do namnażania według ISO, FDA lub USDA/FSIS) |
Podłoże do namnażania |
Zależnie do wymagań: |
Bulion Salmonella Xpress 2 |
Całkowity czas namnażania |
od 38 do 48 godzin |
od 38 do 48 godzin |
Czas trwania analizy w systemie VIDAS |
45 minut |
45 minut |
ISO 16140 | AOAC International | |
VIDAS® UP Salmonella |
AFNOR BIO-12/32-10/11 Wszystkie produkty żywnościowe, pasze, próbki środowiskowe, wybrane rodzaje żywności – próbki o masie od 50 g do 375g, próbki z produkcji pierwotnej |
Official Method 2013.01 Różne rodzaje żywności, wybrane rodzaje żywności - próbki o masie 375g, wymazy z tuszek kurczaków, próbki środowiskowe |
VIDAS® Salmonella |
AFNOR BIO-12/01-04/94 Wszystkie rodzaje żywności oraz pasze |
Official Method 2004.03 Różne rodzaje żywności |
VIDAS® Easy Salmonella |
AFNOR BIO-12/16-09/05 Wszystkie rodzaje żywności, pasze oraz próbki środowiskowe |
Official Method 2011.03 Różne rodzaje żywności oraz próbki środowiskowe |