Potrzebujesz więcej informacji
Potrzebujesz więcej informacji
Metoda VIDAS UP E. coli O157 (włączając H7) umożliwia uzyskanie wyników w czasie krótszym niż 8 godzin, to najszybsza metoda badań, opracowana do wykrywania tego mikroorganizmu.
Oferowane rozwiązanie to połączenie najnowszej technologii rekombinowanego białka faga oraz prostoty obsługi systemu VIDAS.
Niezwykła czułość i specyficzność zwiększy wydajność Twojego laboratorium oraz zminimalizuje straty finansowe, często powodowane przez wyniki fałszywie dodatnie.
Oparty na technice ELFA (ang. Enzyme Linked Fluorescent Assay) system VIDAS automatycznie wykonuje wszystkie etapy badań. System zapewnia automatyzację procesu, od wstawienia próbek do aparatu, do uzyskania wyników, gotowe zestawy odczynników, minimalizację czynności manualnych, pewność i obiektywność wyników, oraz pełne monitorowanie próbki.
Specyfikacja testu VIDAS ECPT | |
Wykrywany mikroorganizm | E. coli O157 (właczając H7) |
Podłoże do namnażania | Zbuforowana Woda peptonowa + suplement dla wybranych matryc |
Całkowity czas inkubacji | Od 7 do 24 godzin dla surowego mięsa, od 15 do 24 godzin dla pozostałych matryc |
Czas trwania analizy w systemie VIDAS | 50 minut |
System grzewczy umożliwiający równoczesne ogrzewanie 12 pasków testowych, pozwala uprościć protokoły badań systemu VIDAS.
Międzynarodowe walidacje testu VIDAS UP ECPT |
|
ISO 16140 | AFNOR BIO-12/25-05/09 |
Wszystkie produkty żywnościowe i próbki środowiskowe. | |
AOAC International | Performance Tested Method #060903 |
Próbki surowej i trymowanej wołowiny, wody irygacyjnej, surowych warzyw o masie 25g, 75g i 375g. |