Potrzebujesz więcej informacji
Potrzebujesz więcej informacji
Test VIDAS UP Listeria to najnowsze rozwiązanie opracowane do wykrywania Listerii spp w żywności, charakteryzujące się bardzo dobrą wiarygodnością.
Test VIDAS UP Listeria dzięki połączeniu najnowszej technologii rekombinowanego białka faga oraz prostoty obsługi systemu VIDAS, zapewnia pewność wyników.
Szybki oraz ekonomiczny system, VIDAS LPT pozwala na szybkie podejmowanie działań korygujących w przypadku wykrycia zakażeń.
Wykrywanie w ciągu 24 godzin
Czas trwania analizy w systemie VIDAS - 1 godzina
Jedno namnażanie: jeden bulion, jeden pasek, jeden dzień
Tylko jeden etap związany z przenoszeniem próbki: czynności manualne oraz ryzyko błędów są zminimalizowane
Podłoża gotowe do użycia
Możliwość potwierdzania wyników dodatnich na podłożach chromogennych
Inkubacja w czasie 8 godzin : przygotowanie próbki w Dniu 0, uzyskanie wyników w Dniu 1
Jednakowy protokół badań dla żywności i próbek środowiskowych
Możliwość przechowywania w temperaturze pokojowej
Test VIDAS LIS został opracowany do wykrywania Listerii spp w żywności.
Ten test pojedynczej dawki składa się z paska testowego zawierającego gotowe do użycia odczynniki oraz z Nośnika Fazy Stałej (ang. SPR), opłaszczonego specyficznymi przeciwciałami.
Wyniki uzyskiwane są w czasie krótszym niż 48 godzin.
To pierwszy na rynku automatyczny test do równoczesnego wykrywania Listerii spp. i Listerii monocytogenes w żywności, pozwalający na pełną ocenę pod kątem obecności bakterii z rodzaju Listeria.
Oparty na technice ELFA (ang. Enzyme Linked Fluorescent Assay) system VIDAS automatycznie wykonuje wszystkie etapy badań. System zapewnia automatyzację procesu, od wstawienia próbek do systemu, do uzyskania wyników, gotowe zestawy odczynników, minimalizację czynności manualnych, pewność i obiektywność wyników, oraz pełne monitorowanie procesu.
Specyfikacje testu VIDAS LPT | |
Wykrywany mikroorganizm | Listeria spp. |
Podłoże do namnażania | bullion LPT (Listeria Phage Technology) |
Całkowity czas namnażania | od 22 do 30 godzin dla próbek środowiskowych, od 26 do 30 godzin dla żywności |
Czas trwania analizy w systemie VIDAS | 62 minuty |
Specyfikacje testu VIDAS LIS | |
Wykrywany mikroorganizm |
Listeria spp. |
Podłoże do przed-namnażania |
Zależnie od określonych wymagań: buliony do przed-namnażania według |
Podłoże do namnażania |
Zależnie od określonych wymagań: buliony do namnażania według |
Całkowity czas namnażania |
od 40 do 52 godzin |
Czas trwania analizy w systemie VIDAS |
50 minut |
Specyfikacje testu VIDAS LDUO | |
Podłoże do przed-namnażania | Bulion Listeria Xpress (LX) |
Podłoże do namnażania | Bulion Listeria Xpress (LX) |
Całkowity czas namnażania | od 44 do 52 godzin |
Czas trwania analizy w systemie VIDAS | 127 minut |
System grzewczy umożliwiający równoczesne ogrzewanie 12 pasków testowych, pozwala uprościć protokoły badań w systemie VIDAS
VIDAS LPT | |
ISO 16140 | AFNOR BIO-12/33-05/12 |
Wszystkie produkty żywnościowe i próbki środowiskowe | |
AOAC International | Official Method 2013.10 |
Różne rodzaje żywności, próbki o masie 125g oraz próbki środowiskowe |
VIDAS LIS | |
ISO 16140 | AFNOR BIO-12/2-06/94 |
Wszystkie produkty żywnościowe i próbki środowiskowe | |
AOAC International | Official Method 999.06 |
Różne rodzaje żywności | |
Official Method 2004.06 | |
Różne rodzaje żywności, ten sam protokół jak dla VIDAS Listeria monocytogenes 2 (LMO2) | |
Performance Tested Method #981212 | |
Próbki środowiskowe |
International validations LDUO | |
ISO 16140 | AFNOR BIO-12/18-03/06 |
Wszystkie produkty żywnościowe i próbki środowiskowe | |
AOAC International | Performance Tested Method #100702 |
Różne rodzaje żywności |