Enterobacteriaceae

Enterobacteriaceae

Rozwiązania do wykrywania i identyfikacji Enterobacteriaceae

Dodaj do wyborów

Potrzebujesz więcej informacji

W podejściu kompleksowym dotyczącym jakości produkcji żywności, z uwzględnieniem planów HACCP i procedur oceny ryzyka, podkreśla się znaczenie wskaźników jakości, takich jak ogólna liczba drobnoustrojów, bakterie z grupy coli, Escherichia coli  i Enterobacteriaceae, w monitorowaniu stanu sanitarnego żywności i jej jakości handlowej.

Ocena ilościowa Enterobacteriaceae to kluczowy wskaźnik higieny, zawarty w Rozporządzeniu Komisji Europejskiej EC 2073/2005, dotyczący mikrobiologicznych kryteriów żywności.
W Rodzinie Enterobacteriaceae znajdują się ważne mikroorganizmy powodujące zepsucia żywności oraz patogeny takie jak Salmonella spp., Shigella spp.

Produkty powiązane

 

 

Kliknij aby zobaczyć produkty dla tego rozwiązania
To rozwiązanie oferuje następujące produkty. Wybierz produkt aby zobaczyć szczegóły
Pioneering diagnostics